“Жіночі голоси української сучасної літератури”

Якісна сучасна українська література допомагає осягнути нюанси свого часу. Адже саме письменник, як ніхто інший, має сили та наснагу сміливо дивитись в очі дійсності і не приховувати правду. Сучасне українське літературне поле достатньо широке. Серед письменників є «живі класики», а є й такі, чиї імена, на жаль, з часом втратять значення в контексті історії всього українського літературного процесу.

Бути письменником – це особлива праця. Важливо правильно донести до читачів свої думки. Але особливо складно бути письменницею, адже чомусь утвердився стереотип, що такою працею можуть займатися лише чоловіки. Хоча саме жінкам належить вміння передавати власні думки, емоції більш яскраво й експресивно.

Українські письменниці – це особливий колорит української літератури. Вони пишуть так, як відчувають, при цьому популяризують українську мову, роблячи цим величезний внесок у її розвиток.

З повним текстом видання можна ознайомитись за посиланням: https://ru.calameo.com/read/003195114f091fe14a261

Ми відібрали найпопулярніших сучасних українських письменниць-ювілярок, які дали багато якісних творів українській літературі. Це – Оксана Забужко, Міла Іванцова, Ірена Карпа, Дара Корній, Ліна Костенко, Світлана Талан.

Серія 1. Оксана Забужко