изображение_viber_2022-02-17_10-02-05-74916 лютого 2022 р. на базі Центральної публічної бібліотеки Хмельницької міської тергромади відбувся бібліоклас для бібліотекарів-початківців на тему “Організація бібліотечного обслуговуваня: основні процеси”. Навчання провели для бібліотекарок сільських філій: Давидківці, Пирогівці, Колибань, Масівці та Малашівці, які зовсім недавно доєдналися до колективу Централізованої бібліотечної системи міста.

Протягом дня спеціалісти методичної служби розповідали фахівчиням-новачкам про основні процеси бібліотечно-бібліографічного обслуговування. Зокрема, про надання бібліотечних послуг, ведення обліку користувачів та масової роботи бібліотеки розповіла завідувачка методично-бібліографічного відділу ЦБС Іванна Білик. 

Про ведення облікових документів книжкового фонду розповіла бібліограф відділу комплектування та обробки літератури Олена Дроздова. А бібліотекар читального залу Ольга Голошумова на практиці показала, як працювати з періодичними виданнями, їх шлях від надходження до видачі читачеві. Консультацію про те, як надавати та обліковувати інформаційно-бібліографічні послуги надала головний бібліограф Тетяна Колокольникова. 

У результаті навчання, обговорили найактуальніші питання, які вже виникли у працівників у процесі роботи та спланували тему для наступного такого бібліокласу.